خانه / آموزشی / تغذیه مناسب در سال کنکور باید چگونه باشد؟

تغذیه مناسب در سال کنکور باید چگونه باشد؟

تغذیه مناسب در سال کنکور

.Nutrition suitable for students

یکی از دغدغه های دانش آموزان کنکوری و خانواده هایشان تغذیه مناسب در سال کنکور است. سال کنکور برای بسیاری از افراد سال سرنوشت ساز و مهمی محسوب می شود و داشتن تغذیه مناسب در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله تغذیه های مناسب و مواد غذایی که برای یک داوطلب کنکوری مفید است را به شما معرفی میکنیم.

 

اهمیت خوردن صبحانه در سال کنکور

بسیاری از دواطلبان کنکوری به وعده صبحانه اهمیت نمی دهند، در حالیکه نخوردن این وعده غذایی تاثیر منفی بسیار زیادی در قدرت یادگیری و عملکرد سیستم مغز انسان میگذارد ، نخوردن صبحانه عوارض بی شماری از جمله افت شدید قند خون، بی حوصگی و خستگی، عصبانیت و بی قراری، افزایش استرس و بی انگیزه بودن در مطالعه را به دنبال دارد، قرار دادن انواع کربوهیدرات ها مانند نان و غلات در این وعده غذایی باعث آزاد سازی تدریجی قندخون در طول روز و افزایش حافظه می شود. مصرف شیر، خامه، پنیر و دیگر پروتیین ها، مصرف انواع مغزها مانند گردو و آب میوه های دارای ویتامین C به افزایش حافظه کمک میکند.

 

مواد غذایی که به حافظه شما کمک میکنند

بسیاری از ما تصور میکنیم که نمیتوان تغییری در افزایش عملکرد مغز ایجاد کرد درحالیکه اینطور نیست، حافظه را هم میتوان مانند بسیاری دیگر از توانایی ها تقویت کرد و بر عملکرد آن افزود. استفاده از انواع مغزدانه ها که سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین E هستند کمک بسیار زیادی در افزایش حافظه میکند، مغزدانه ها از بهترین خوراکی ها برای تقویت یادگیری دانش آموزان در امتحانات و داوطلبان کنکور محسوب می شوند.

بهترین راه برای افزایش انرژی و بهبود عملکرد مغز استفاده از خوراکی هایی با شیرینی طبیعی مانند کشمش، عسل، انجیر خشک ، خرما،می باشد. مصرف عسل و خرما همراه با شیر باعث کاهش استرس دانش آموزان و افزایش انرژی آن ها می شود. مصرف انواع مواد غذایی حاوی پروتئین مانند تخم مرغ، ماست و شیر می توانند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش یادگیری شوند.

مصرف انواع میوه ها مانند موز، پرتقال، توت فرنگی و سیب سوخت کافی برای تمرکز را تامین میکنند و خوردن سبزی هایی مانند اسفناج، کاهو و بروکلی در تقویت حافظه و به خاطر سپردن بهتر درس ها موثر هستند. رعایت هرم غذایی استاندارد و استفاده از همه گروه های مواد غذایی به صورت متناسب می تواند تمام نیازهای بدن شما را در ایام کنکور برطرف کند.

 

افزایش تعداد وعده های غذایی از ۳ به ۵

افزایش تعداد وعده های غذایی باعث کاهش کلسترل خون می شود و قند خون در سطح مناسبی قرار میگیرد. بنابراین بهتر است به جای ۳ وعده غذایی از ۵ وعده ی غذایی استفاده کنید اما پرخوری نکنید. خوردن غذاهای پر چرب و سنگین میتواند نتیجه عکس داشته باشد و باعث خواب آلودگی در هنگام مطالعه شود.

 

نقش تغذیه در کاهش استرس کنکوری ها

نوع تغذیه، تاثیر بسیار مهمی در سطح یادگیری و کاهش استرس داوطلبان کنکور دارد، در این روزها بهتر است برخی از خوراکی ها را بیشتر مصرف کنید و از مصرف برخی دیگر از آن ها که برای شما مضر هستند اجتناب کنید. خوردن شیر و ماست و دیگر لبنیات، بادام درختی، تخم مرغ، ماهی، انواع مغزها و دانه ها،انواع غذهای دریایی و غلات باعث افزایش هورمون سروتونین در مغز شما می شوند، این هورمون یک هورمون شادی بخش است که در مغز ترشح می شود و سطح استرس شما را کاهش می دهد.

 

آیا هنوز مطلب ((استرس در کنکور و تکنیک های رهایی از استرس)) را مطالعه نکرده اید؟؟؟ >>

قبل از کنکور از خوردن انواع ترشی، ادویه جات، سوسیس، مواد غذایی کافئین دار مانند چای و قهوه، نوشابه های گاز دار و مواد غذایی که حاوی افزودنی ها هستند خوددرای کنید. کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی‌توانند صبحانه‌ی مفصلی بخورند، توصیه می‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

تغذیه مناسب در سال کنکور

 

تاثیر کم خونی در یادگیری داوطلبان کنکور

طبق تحقیقات انجام شده، کم خونی بر روی تمرکز افراد تاثیر مستقیم دارد. برای جلوگیری و برطرف کردن کمبود آهن باید از جگر، گوشت قرمز، اسفناج و مواد حاوی آهن استفاده کنید. اگر مبتلا به هر نوعی از کم خونی هستید باید با مکمل های حاوی آهن و اسیدفولیک آن را برطرف کنید.

 

توصیه های اخر برای تغذیه کنکوری ها:

– در زمان مطالعه چیزی نخورید، برای خوردن غذا زمان خاصی را در نظر بگیرید تا آرامش بیشتری داشته باشید.

– بدون تجویز پزشک از مصرف هرگونه مکمل های غذیی خودداری کنید.

– ترکیب کنجد و عسل میانوعده مناسبی در بین زمان های مطالعه تان می باشد.

– تحقیقات نشان میدهد مصرف غذاهای نشاسته ای مانند برنج و ماکارانی باعث بهبود در کیفیت خواب می شود.

– مصرف برخی سبزی ها مانند ریحان، کاهو و نعناع در کاهش اضطراب مفید است.

– در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید. مصرف آب سبب کاهش افسردگی و خستگی می شود. اما توجه کنید که نوشیدن آب در وسط غذا باعث ایجاد اختلال در هضم غذا می شود.

– مصرف هفته ای دوبار گوشت ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد می تواند در افزایش قدرت یادگیری موثر باشد.

– مصرف آب هویج به عنوان میانوعده باعث افزایش تمرکز می شود.

– از مصرف بیش از حد قهوه، چای پر رنگ و دیگر مواد کافئین دار خودداری کنید. مواد غذایی حاوی کافئین در کوتاه مدت سطح هوشیاری را افزایش میدهند اما مصرف بیش از حد و مداوم آن ها باعث افزایش تحریک پذیری و بالا رفتن سطح استرس در بدن می شوند.

 

 

پیشنهاد می کنم مطلب (( تنظیم خواب یک دانش آموز کنکوری چگونه باشد؟  )) را مطالعه کنید. >>

 

گاماپلاس پیشرو در خدمات نوین آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *