{Introduce IT = {Information Technology
عصر ارتباطات بر تمامیعرصههای زندگی بشر تاثیر شگرفی داشته است به طوری که فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه هزاره سوم شناخته میشود. امروزه فناوری اطلاعات رشد گسترده ای در میان کشورهای مختلف داشته است و دستاوردهای زیادی در بهبود کیفیت زندگی مردم ایجاد کرده است.
در بسیاری از کشورها از جمله ایران در زمینه فناوری اطلاعات تلاشی پیگیر دارند و رشته فناوری اطلاعات(Information Technology یا IT) در راستای ایجاد تغییر بنیادین و تربیت نیروی کارآمد و متخصص در زمینه فناوری اطلاعات به صورت متمرکز و غیر متمرکز در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ارائه میشود. فناوری اطلاعات یک رشته ی میان رشته ای بین مدیریت، مهندسی کامپیوتر و الکترونیک است که با هدف کسب علم در زمینه ی طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی و مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه فعالیت میکند. داوطلبان از طریق کنکور ریاضی میتوانند در این رشته ادامه تحصیل دهند.
در کدام دانشگاهها میتوان رشته فناوری اطلاعات را خواند؟
در حال حاضر دانشگاههای مختلفی مانند امیرکبیر، صنعتی شریف، علم وصنعت، دانشگاه تهران و بعضی از دانشکدههای فنی دانشگاه آزاد و علمیکاربردی به ارائه رشته فناوری اطلاعات میپردازند. فارغ التحصیلان این رشته پس از تحصیل در مقطع کارشناسی با مسائل مربوط به شبکه و وب و تجارت الکترونیکی آشنا میشوند و توانایی پیاده سازی شبکه در بسیاری از سازمانها ، مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت و کنترل پروژهها را خواهند داشت.
دروس رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات
دروس پایه این رشته شامل: ریاضی ۱و۲، فیزیک ۱و۲ و آزمایشگاه فیزیک، معادلات دیفرانسیل و آمار و احتمال مهندسی میباشد.
دروس اصلی این رشته شامل: مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی، ساختمان گسسته، برنامه نویسی پیشرفته، ساختمان داده، مدار منطقی، طراحی الگوریتم، معماری کامپیوتر، ذخیره و بازیابی اطلاعات، پایگاه دادهها، هوش مصنوعی، مهندسی نرم افزار ۱و۲، اصول و مبانی مدیریت، اقتصاد مهندسی، سیستم عامل، نظریه زبانها و ماشین، مبانی الکترونیک دیجیتال، آزمایشگاه شبکه، آزمایشگاه سیستم عامل، آزمایشگاه پایگاه دادهها، شیوه ارائه مطالب علمیو فنی و زبان تخصصی میباشد.
پیشنهاد میکنم مطلب (( چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم )) را مطالعه کنید. >>
دروس تخصصی این رشته شامل: مبانی فناوری اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک، مدیریت و کنترل پروژههای IT، برنامه ریزی استراتژیک، آموزش الکترونیکی، محیطهای چند رسانه ای و پروژه IT میباشد.
تفاوت رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی نرم افزار
مهندسی نرم افزار با استفاده از پایه ی ریاضی و به صورت ریشه ای به ارائه راه حل برای حل مسائل پیچیده میپردازد اما مهندسی فناوری اطلاعات بیشتر جنبههای تکنولوژیک نرم افزار را بررسی میکند و به پباده سازی راه حلها با استفاده تکنیکها میپردازد.
موقعیتهای شغلی برای فارغ التحصیلان رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات
در حال حاضر بازار کار ایران بیش از هر چیز نیاز به تکنسین فناوری اطلاعات دارد زیرا اکنون در بسیاری از سازمانهای کوچک و بزرگ، دولتی و غیر دولتی نظیر مدارس، بانکها، شرکتهای خصوصی و… به سیستمهای کامپیوتری مجهز هستند و به افرادی نیاز دارند که توانایی پشتیبانی و نگهداری از آنها را داشته باشند. بنابراین فارغ التحصیلان در رشته IT در هر مقطعی کارآمد هستند.
آیا هنوز مطلب (( چگونه با انگیزه درس بخوانیم ؟)) را مطالعه نکرده اید؟؟؟ >>
فرصتهای شغلی برای فارق التحصیلان رشته فناوری اطلاعات
فارغ التحصیلان رشته فناوری اطلاعات پس از اتمام مقطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد دارای قابلیت برای فعالیت در حوزههای زیر میباشند:
- طراحی و پیاده سازی شبکههای محلی
- بررسی ابزارهای مخابراتی مناسب برای انتقال اطلاعات
- بررسی سیستمهای نرم افزاری مناسب مانند سیستم عاملها و سیستمهای بانک اطلاعاتی
- طراحی و پیاده سازی مدیریت ارتباط با مشتری
- طراحی سایت و برنامه نویسی تحت وب
- برنامه نویسی ابزارهای قابل حمل مانند موبایل
- برنامه نویسی اتوماسیون اداری و صنعتی
- طراحی و پیاده سازی سخت افزارهای مانند قطعات الکترونیکی
- فعالیت در شرکتهای ارائه دهنده ی خدماتی نظیر اینترنت برای عیب یابی در شبکه و یا امنیت سرورها
- ایجاد سایتهای ارائه دهنده ی خدمات تجارت الکترونیک